kolmapäev

Jäätisoolik ja suitsetamine


M. arutles: miks ei võiks olla jäätise sõltlastele samasuguseid pause ja nurki nagu on tubakasõltlastele? Meile tundus, et neile, kes töö juures ütleksid: "lähen toon (poest) jäätist ja teen jäätise pausi", ei vaadataks just sõbraliku pilguga. Küllap on meil veel liiga vähe jäätise sõltlasi. Aga tõesti, miks "võivad" suitsetajad päevas töö ajast mitmeid pause panna, aga teised mitte? Ok, vbl võivad, aga neid vaadatakse pigem töölt luusijatena. Kas mittesuitsetajad teevad kokkuvõttes rohkem tööd kui suitsetajad, kel kulub päris mitmeid minuteid suitsu kimumisele? Samas aetakse suitsunurkades ka tööjuttu ja need, kes ei suitseta ning samal ajal tööd teevad, jäävad aruteludest kõrvale. Vaevalt paljud hakkaksid suitsetama või passiivseks suitsetajaks pelgalt seetõttu, et neist võimalikest aruteludest osa saada. Samas olen näinud, et passiivseks suitsetajaks hakati seetõttu, et endale ka väike paus lubada. Või oli see kiusatusest, sest kes tahaks üksi kontorisse jääda nokitsema, kui teised kambaga jalga lasevad. Ilusa ilmaga saab pealegi õue.
Eks see suitsukimumine üks südametunnistuse asi ole, igas mõttes, igal pool. Jäätis tundub mulle way positiivsem. Kasvõi seetõttu, et külmal ajal selle tarbimine väheneb või lõppeb sootuks. Tervisele ka ebaohtlik. Pole veel kuulnud, et jäätis vähki põhjustaks.


3 kommentaari:

Henry Jakobson ütles ...

haha, väga huvitav mõttekäik. Oled õigetel jälgedel. Uuringute kohaselt suitsetab keskmine suitsetav töötaja töö juures umbes 7 tundi nädalas, ehk siis pea terve töööpäeva. Kui see aasta peale laiali jaotada, siis on selgelt näha, et sutisetaja palkamine üks luksus ole :)

Ja hoolimata, et suitseaja pausidele ei vaadata viltu, ei soovitaks ma kellelegi pauside pärast suitsetamist alustada.Mittesuitsetaja võib valida, kui tihti/harva ta pause peab. Suitseajal ei ole valikut.

Tuduhiir ütles ...

Nonäe, eelmine kommenteerija ütles esimeses lõigus ära, mida tahtsin öelda. Veel lisan, et igalpool siiski ei ole suitsetamine lubatud. Meil mu meelest ei ole.

osatleja ütles ...

Teil, Tudukas, on seal eriolukord ka :) Eeskuju ja eetika jm teema.